Articol terapie minte si trup

Un articol despre terapia pentru minte si trup

De cele mai multe ori, când oamenii se gandesc la terapie, se gandesc probabil la terapia prin vorbire – unde un consilier și un pacient stau să discute ce se întâmplă cu sănătatea mintală a pacientului. Deși acest mod de terapie, uneori combinat cu medicamente, poate fi de mare ajutor pentru multe persoane care trăiesc cu boli mintale, nu funcționează pentru toată lumea; Un studiu din 2015 în jurnalul PLOS One a descoperit că terapia de vorbire este cu 25% mai puțin eficientă decât au declarat cercetările anterioare. Din această cauză, unii oameni încep să apeleze la terapii alternative, cum ar fi terapiile minte-corp, pentru a-i ajuta să-și gestioneze sănătatea mentală.

În esență, terapiile minte-corp încearcă să încorporeze mișcarea în psihoterapia tradițională, deși nu sunt un substitut pentru terapia și medicația tradițională. Conform unei recenzii recente a utilizării terapiei minte-corp pentru adolescenți cu anxietate, publicată în revista The Nurse Practitioner, „Terapiile cu minte-corp cuprind autoreglarea și gândirea pozitivă […] pentru a ajuta la promovarea autocontrolului, sănătăţii fizice și bunăstării emoționale “.

Tulburările de sănătate mintală sunt însoțite de o gamă largă de simptome – inclusiv o serie de simptome fizice. Mulți cercetători încep să creadă că tulburări precum depresia sunt cauzate în parte de inflamație și ar trebui tratate ca orice altă boală fizică. Înțelesul, utilizarea mișcării și implicarea corpului în terapie poate avea un impact pozitiv asupra sănătății și recuperării dvs. mintale. Și, în timp ce o terapie pentru minte nu este neapărat o înlocuire pentru alte tipuri de terapii, puteți să vă întrebați medicul dacă consideră că ar putea fi benefic pentru dumneavoastră.