Copilul cu probleme de sănătate mintală

Cand este timpul sa-mi ajut copilul cu probleme de sănătate mentală

Când este timpul să-mi ajut copilul cu probleme de sănătate mentală?

Atunci când copiii au probleme emoționale sau de comportament, cu cât primesc un tratament mai devreme, cu atât este mai ușor să fie ajutaţi. Dar ca părinți, de asemenea doriți să evitați tratamentul și costurile inutile din amândouă: atât în timp cât și în bani.

Când vă preocupă sănătatea mintală a unui copil, membrii familiei, prietenii și poate chiar pediatrul dvs. ar putea să vă spună să vă relaxaţi și să așteptaţi – va ieși din asta. Uneori acesta este un sfat bun. Uneori nu este.

Când să acționezi

Există momente în care în mod clar nu este o idee bună să aștepți să obții ajutorul copilului tău pentru probleme de sănătate mintală. De exemplu:
Tulburări alimentare: cu cât un copil trăiește mai mult cu o tulburare de alimentație, cu atât este mai greu să se recupereze. Primirea unui tratament cât mai rapid îi poate salva viața.
Istoric familial: Dacă bolile mintale apar în familia dvs., fiți conștienți de posibilitatea crescută ca copilul dvs. să înceapă să dezvolte o boală. În acest caz, este important să acționăţi prompt.
Tăiere: Dacă descoperiți că copilul dvs. s-a rănit singur, chiar dacă a spus că a fost o singură dată, este important să primească ajutor. Este un comportament periculos care poate fi modul lui de a trata o problemă serioasă de sănătate mentală.

Când să aștepți

Unele evenimente de viață pot provoca schimbări în funcționarea copilului dvs. ca parte a unui proces de ajustare. Lucruri ca:

Divorțul părinților
Schimbarea școlilor
Un nou frate

Acestea pot avea efecte tulburătoare asupra comportamentului unui copil. Cel mai adesea acest lucru va trece cu timpul. De fapt, criteriile pentru multe tulburări psihiatrice ale copilului și adolescentului necesită ca comportamentele sau sentimentele cu probleme să fie prezente cel puțin o perioadă de săptămâni sau luni. Uneori trebuie să te uiți și să aștepți.

Privitul şi aşteptatul

Cât timp decideți să monitorizați sentimentele și comportamentele care vă privesc, sau „simptomele”, depinde de vârsta copilului dvs. și de ceea ce credeți că este greșit.

Probleme de comportament

Dacă comportamentul copilului dvs. îi provoacă probleme cronice în școală sau perturbă în mod grav viața de familie, este important să obțineți ajutor. Un comportament perturbator, exploziv sau periculos poate fi generat de anxietate, traume și frustrare din cauza unei probleme de învățare nediagnosticate, printre alte probleme.

După ce înțelegeți ce se află în spatele comportamentului copilului dvs., există adesea terapii care pot fi eficiente în învățarea copiilor pentru a ţine în frâu comportamentul lor. Dacă un copil scapă de sub controlul părinților sau profesorilor, are nevoie de ajutor. Poate avea impact asupra sănătății și stării de bine a întregii familii.

Pentru probleme de comportament, veți dori să consultați un profesionist în domeniul sănătății mintale, care vă poate ajuta la diagnosticarea și tratarea tulburărilor de comportament. Puteți consulta un psiholog comportamental care este specializat în copii și adolescenți, un psihiatru pentru copii sau un asistent social cu expertiză în tratarea tinerilor.

Probleme emoționale

Dacă un copil pare neobișnuit de anxios sau trist sau iritat pentru o perioadă lungă de timp și interferează cu capacitatea ei de a face lucruri potrivite pentru copiii de vârsta lui, este o idee bună să solicite ajutor. Un copil care este grav neliniștit sau deprimat nu doar suferă. El lipsește din părțile importante ale copilăriei. Vrei să-i oferi ajutorul cât mai curând posibil, înainte de a rămâne în spatele semenilor lui în dezvoltarea socială și academică.

Este, de asemenea, o idee bună, deoarece cu copilul tău trăiește mai mult cu anxietatea, cu atât este mai probabil să-și modeleze comportamentul în moduri dăunătoare. Un copil mic care nu putea dormi despărţit de părinți ar putea deveni un adolescent care nu poate dormi cu prietenii sau care ar putea merge în tabăre. Un copil care se teme excesiv ar putea deveni un adolescent a cărui identitate și viață socială sunt structurate în jurul evitării lucrurilor care îl fac neliniștit.

Așteptarea activă

Dacă decideți să așteptați pentru a primi ajutor, urmăriți problema și fiți gata să acționați dacă nu se îmbunătățește. Monitorizarea comportamentului copilului dvs. vă poate ajuta să colectați informații valoroase. Ceea ce nu vrei să faci este să ignori o problemă. Nu vă convingeți că „ceva” este „nimic”.

Vorbind cu partenerul tău

Obținerea de ajutor pentru copilul tău, sau nu, poate fi complicată prin dezacordul dintre părinți cu privire la ceea ce este sau nu este o „problemă”. Este comun ca părinții să aibă imagini diferite despre comportamentul copilului și opinii diferite despre acest tip de răspuns care ar fi de ajutor.

Acesta este un motiv major pentru care familiile așteaptă sfaturi sau îngrijiri. Dar, ca toți cei care așteaptă, ar trebui să fie activi. Setați un orar pentru când veți vorbi din nou despre această problemă și vedeți dacă puteți fi de acord cu obiectivele pentru comportamentele pe care doriți să le schimbați. Dacă țineți evidența problemelor care vă preocupă, veți avea motive mai clare pentru a lua o decizie atunci când revedeți subiectul.